Svijet

Pratite nas na Google news

Napadač u Parizu ubio majku i sestru?

Napadač u Parizu ubio majku i sestru?
Foto: Tanjug/AP | Napadač u Parizu ubio majku i sestru?
Agencije

PARIZ - U predgrađu Pariza danas su ubijene dvije osobe, a izvori francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova navode da je napadač ubio majku i sestru.

Nešto ranije, francuski zvaničnik je naveo da ispituju mogućnost da je u pitanju bila porodična svađa.

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad u predgrađu Pariza, gdje su u napadu nožem ubijene dve osobe, dok je jedna ranjena.

Amak, novinska agencija te terorističke organizacije, objavila je u saopštenju da je napadač "borac Islamske države", ne pružajući za to konkretne dokaze, preneo je Rojters.

Prvobitno je bilo saopšteno da je jedna osoba ubijena, a dvije ranjene, ali je potom francuski zvaničnik objavio da su dvije osobe ubijene, a da je treća teže ranjena.

Kako prenosi AP, muškarac se zatvorio u kuću nakon što je napao prolaznike, a potom ga je ubila policija.

Televizija BFM izvještava da je napadač uzvikivao "Alahu akbar" i da je napao prolaznike.

Napad se odigrao u Trapeu, siromašnom predgrađu Pariza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije