Svijet

Napad u Japanu: Ubijena učenica, 15 povrijeđeno

Napad u Japanu: Ubijena učenica, 15 povrijeđeno
Foto: AP | Napad u Japanu: Ubijena učenica, 15 povrijeđeno
Srna

​TOKIO - Jedna učenica i odrasli muškarac danas su ubijeni, a 15 djevojčica je povrijeđeno u napadu hladnim oružjem na autobuskom stajalištu u bizini Tokija, saopštile su japanske vlasti, a prenosi nacionalni medijski servis NHK.

Čovjek koji je priveden na licu mjesta kasnije je umro.

Djevojčice uzrasta od šest do dvanaest godina su učenice privatne katoličke škole u gradu Kavasaki, južno od Tokija. One su ulazile u svoj autobus u trenutku kada ih je napao osumnjičeni čovjek, navodi se u izvještaju.

Vozač školskog autobusa rekao je policiji da je vidio čovjeka kako se približava stajalištu i počinje da ubada ljude noževima koje je držao u obje ruke.

Ubijena djevojčica imala je 12 godina, a usmrćeni muškarac 39. Još jedan čovjek je zadobio teške povrede, navodi NHK.

Osumnjičeni je priveden na licu mjesta nakon što je ubo sam sebe u vrat, a kasnije je preminuo, objavila je policija. Muškarac u pedesetim godinama, stanovnik Kavasakija, bio je bez svijesti u trenutku privođenja.

Motiv napada još nije poznat, ali za sada nema naznaka šire bezbjednosne prijetnje. U Japanu su se i ranije dešavali masovni napadi hladnim oružjem, a mete su ponekad bile osjetljive osobe.

Napad je izvršen tokom završnog dana četvorodnevne posjete američikog predsjednika Donalda Trampa Japanu. Tramp je tokom obilaska japanskog ratnog broda "Kaga" izrazio saučešće porodicama žrtava i rekao da je američki narod uz narod Japana.

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

breakingnews

zar i tamo ima pristalica arapskog prevaranta. celi svet treba da uči od nas kako treba sa njima. preko labrnje i u kokošinjac. nanijeti im brašna i krompira za pite, pojeftin internet da skiče i..that's it

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije