Svijet

Napadaču na salon u Atlanti doživotna robija, moguća smrtna kazna

Napadaču na salon u Atlanti doživotna robija, moguća smrtna kazna
Foto: Ilustracija/Arhiva | Napadaču na salon u Atlanti doživotna robija, moguća smrtna kazna
Tanjug

ATLANTA - Napadač Robert Eron Long, koji je u martu ubio osam osoba u salonima za masažu na području američkog grada Atlante priznao je krivicu za ubistva četiri žrtve za koje je tužilaštvo tražilo doživotni zatvor.

Long je danas priznao krivicu na sudu u dogovoru s tužiocima, a oni su zatražili četiri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, ali za 22-godišnjeg Longa tražiće smrtnu kaznu ako bude osuđen za još četiri ubistva.

Šest žrtava napada 16. marta bile su žene azijskog porijekla, a Long tvrdi da napadi nisu bili rasno motivisani.

Policija je saopštila da je Long pucao i ubio četiri osobe, tri žene i jednog muškarca u azijskom salonu za masažu blizu Vudstoka, a da se onda odvezao u Atlantu gdje je iz vatrenog oružja ubio još tri žene u salonu za masažu "Gold Spa" i još jednu u salonu "Aromaterapi Spa".

Tužiteljka Šenon Volas je rekla da je on bio motivisan "seksualnom zavisnošću" i željom da eliminiše izvor svog iskušenja, prenosi AP.

Ona je saopštila da svi dokazi upućuju na to da ovaj zločin nije bio motivisan mržnjom prema Amerikancima azijskog porekla.

U avgustu Long će se ponovo pojaviti pred sudom u Fultonu zbog optužbi za zločin iz mržnje, gdje je tamošnja tužiteljka Fani Vils već utvrdila da je on svoje žrtve odabrao zbog njihove rase, porijekla i pola i najavila da će tražiti smrtnu kaznu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije