Svijet

Nasilnik iz BiH pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

Nasilnik iz BiH pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega
Foto: Screenshot/krone.at | Nasilnik iz BiH pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

AJZENŠTAT – Regionalni sud u austrijskom Ajzenštatu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (30) na devet mjeseci uslovno i kaznu od 1000 evra zbog nasilja u porodici.

Međutim, ono po čemu je ovo suđenje bilo specifično jeste način na koji je, sad već osuđeni, nasilnik pokušao izbjeći kaznu: naime, on je tvrdio da nije mogao da povrijedi ženu (26) jer je ona puno teža od njega!

“Prosto, to nije moguće, ja imam 55 kilograma, a ona 79”, rekao je ovaj nasilnik. Međutim, prema tačkama optužnice, tokom devetogodišnjeg zajedničkoh života, on ju je fizički maltretirao, udarajući je pesnicama, a u nekoliko navrata je njenom glavom udario u zid.

“Možda je jesam nekoliko puta ošamario, dlanom, ali to je sve”, izjavio je pred sudijom.

Žena se sa djecom iselila je u novembru prošle godine iselila, a on, kao nezaposlena osoba, plaća mjesečnu alimentaciju od svega 135 evra.

Advokat odbrane je pokušao da opravda klijenta, tvrdeći da slike i selfiji, koje je postavljala njegova partnerka pokazuju sasvim drugi odnos. Međutim, kako prenose mediji, sve je to djelovalo prilično besmisleno. Tokom suđenja, svjedočila je i žrtva koja je rekla da je alkohol bio najveći problem:

“Kada bi pio, tada je bilo jako loše”, rekla je ona. Tokom svjedočenja je rekla da ju je u decembru presreo na ulici i odvezao u Berlin. Kasnije je uzeo njen telefon, slao poruke, tvrdeći da je dobro.

“Nemam ni trunke sumnje da se sve tako dogodilo”, izjavio je sudija tokom izricanje presude, a državljanin BiH je navodno prihvatio presudu te nije najavio žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije