Svijet

Nekadašnji Trampov savjetnik: Kina je prijetnja Zapadu, a ne Rusija

Nekadašnji Trampov savjetnik: Kina je prijetnja Zapadu, a ne Rusija
Foto: Tanjug/AP | Nekadašnji Trampov savjetnik: Kina je prijetnja Zapadu, a ne Rusija

RIM - Bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa izjavio je danas da je "otrovna" atmosfera koja je nastala u Vašingtonu tokom istrage o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. unazadila napore da se zajedno sa Rusijom ujedini "judeo-hrišćanski zapad"

Stiv Benon, bivši glavni strateg Bijele kuće u razgovoru sa novinarima u Rimu izjavio je da je Kina, a ne Rusija osnovna prijetnja Zapadnom svijetu, prenosi AP.

Benon koji u Italiji radi na ujedinjenju birača nacionalista pred izbore za Evropski parlament 22. maja, pohvalio je rad specijalnog istražitelja Roberta Mulera čija je istraga pokazala da izborni štab američkog predsjednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima, ali je cijeli taj proces opisao kao ometajući.

"Na kraju moramo ujediniti judeo-hrišćanski zapad, a Rusija je dio toga, a sada će to potrajati još mnogo, mnogo decenija'''', rekao je Benon.

Benon, koji je katolik, takođe je napao papu Franju koji je često pozivao na prihvatanje i saosjećanje prema migrantima, rekavši da bi on trebalo više da se usredsrijedi na popravljanje stanja u crkvi zbog optužbi za seksualna zlostavljanja i da se drži izvan politike, prenosi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije