Svijet

Netanjahu: Nismo spremni da platimo svaku cijenu za povratak talaca

Netanjahu: Nismo spremni da platimo svaku cijenu za povratak talaca
Foto: Tanjug/AP | Netanijahu: Nismo spremni da platimo svaku cijenu za povratak talaca

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su danas da Izrael neće platiti svaku cijenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Smotrič je za Kan radio rekao da je povratak 134 taoca "veoma važan", ali da oni ne mogu biti oslobođeni "po svaku cijenu".

Prema njegovim riječima, način da se oslobode taoci jeste povećanje vojnog pritiska u Gazi i pobjeda nad Hamasom, prenosi Rojters.

Smotričeva izjava izazvala je kritike lidera opozicije Jaira Lapida i ministra Benija Ganca, kao i gnjev porodica otetih, navodi britanska agencija, prenosi Tanjug.

Ubrzo poslije radio intervjua Smotriča kabinet premijera Benjamina Netanjahua je objavio saopštenje u kojem pojašnjava njegov stav.

"Veliki je pritisak na Izrael kod kuće i u inostranstvu da zaustavi rat prije nego što postignemo sve naše ciljeve, uključujući dogovor o oslobađanju talaca po svaku cijenu. Nismo spremni da platimo svaku cijenu, naročito ne onu suludu koju Hamas traži od nas, koja bi značila poraz države Izrael", rekao je Netanjahu.

               

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije