Svijet

Pratite nas na Google news

Nevrijeme nakon toplotnog talasa, Njujorčani i dalje bez struje

Nevrijeme nakon toplotnog talasa, Njujorčani i dalje bez struje
Foto: N.N. | Nevrijeme nakon toplotnog talasa, Njujorčani i dalje bez struje
Tanjug

NJU DŽERZI - Jak vetar i kiša na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država ostavili su hiljade ljudi bez struje čak i kada je rekordno visok toplotni talas prošao.

Posle visokog toplotnog talasa koji je zahvatio oko trećinu SAD, ponedjeljak je donio oluje i kišu, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, preneo je Reuters.

Najteže pogođena oblast bila je Nju Džerzi gde oko 300.000 potrošača još uvek nema struju, piše sajt Power Outage.

"Postoje brojni izvještaji o oštećenjima koje je izazvao vjetar, koji je obarao drveće, koje je zatim oštetilo strujne stubove i transformatore širom Nju Džerzija i južnog dijela Njujorka", izjavio je Bob Oravek iz Nacionalnog meteorološkog centra za prognozu vremena u Merilandu. On je dodao da je vjetar duvao brzinom i do 130 kilometara na sat.

"Dobra vijest je da je toplotni talas definitivno prošao. Zahladilo je. Danas će biti oko 24,4 stepeni Celzijusovih u Njujorku i otprilike isto toliko u Nju Džerziju i na sjeveroistoku", dodao je on.

Mnogi Njujorčani su doživjeli svoj drugi vikend bez električne energije, nakon prekida snabdjevanja 13. jula, kada je bez struje ostalo više od 73.000 domova i kompanija oko tri sata.

Kako prenose mediji, oko 18.000 potrošača je bez struje u gradu Njujorku, a ukupno 22.000 sa predgrađima, pojedini potrošaci su bez struje od nedelje uveče.

U Mičigenu oko 150.000 kuća i preduzeća je još uvijek bez električne enrgije, a temperatura u Detroitu se spustila na 25,6 stepeni Celzijusovih.

Temperatura je tokom prethodnih dana dostigla 37,8 stepeni Celzijusovih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije