Svijet

Nevrijeme ometa željeznički i vazdušni saobraćaj

Nevrijeme ometa željeznički i vazdušni saobraćaj
Foto: N.N. | Nevrijeme ometa željeznički i vazdušni saobraćaj

BERLIN - Željeznički i avio-saobraćaj ometeni su usljed oluja sa grmljavinom, obilnih padavina i grada u centralnim, istočnim i južnim dijelovima Njemačke, koji su prouzrokovali poplave i rušenje stabala, saopšteno je iz operatora njemačkih željeznica "Dojče ban".

Neimenovani portparol kompanije saopštio je da je željeznička mreža posebno ugrožena u njemačkoj državi Hese, usljed loših vremenskih uslova.

Iz "Dojče bana" ističu da su ukinute linije vozova između glavnih željezničkih stanica u Manhajmu i Frankfurtu i da će te linije biti zatvorene danas do 15.00 časova.

Oluje su prouzrokovale i probleme na Međunarodnom aerodromu u Frankfurtu, gdje je radi zaštite zaposlenih i putnika privremeno suspendovan rad piste, javila je njemačka agencija DPA.

U okolini Merfeldena u južnom Heseu grad je oštetio krovove, a na automobile su padala stabla.

Dvoje ljudi lakše je povrijeđeno kada je palo drvo u gradu Majnc.

U Bavarskoj su oštećeni krovovi kuća, a podrumi su poplavljeni.

Nekoliko mjesnih zajednica ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Iz Njemačke meteorološke službe saopšteno je da će nevrijeme danas pogoditi južni i jugozapadni dio zemlje, a da se povremene oluje sa grmljavinom očekuju u priobalnom području Njemačke.

Očekuje se da će se situacija poboljšati u srijedu, 21. avgusta, kada se očekuje i porast temperature, navodi njemačka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije