Svijet

Njemačka Iračanka izvršila ubistvo da bi lažirala vlastitu smrt

Njemačka Iračanka izvršila ubistvo da bi lažirala vlastitu smrt
Foto: Pixnio | Njemačka Iračanka izvršila ubistvo da bi lažirala vlastitu smrt

MINHEN - Ubistvo alžirske blogerke u Njemačkoj bilo je dio dvojničke zavjere koju je stvorila 23-godišnja njemačka Iračanka koja je pokušavala lažirati vlastitu smrt, izvijestio je "The Guardian" pozivajući se na vijesti u zemlji.

Žrtva je pronađena brutalno ubijena u avgustu kada je tijelo otkriveno u vozilu Mercedes u Ingolštadu. Prvo je identifikovana kao kozmetičarka Šaraban K. iz Minhena, takođe stara 23 godine.

U Njemačkoj pravni sistem dopušta da se žrtve i optuženi oslovljavaju imenom i početnim slovom prezimena.

Članovi Šarabanove porodice identifilkovali su tijelo, ali izvještaj obdukcije sljedećeg dana doveo je u sumnju identitet žene.

Istraga je zaključila da je žrtva Kadidja O., alžirska blogerka.

Tužioci vjeruju da je 23-godišnja njemačka Iračanka izvršila ubistvo, zaključivši da je na Instagramu tražila dvojnika kako bi ubila i lažirala vlastitu smrt.

Šaraban je optužen za ubistvo sa saučesnikom, 23-godišnjim čovjekom sa Kosova, kojeg su novinske kuće identifikovale kao Šekira K.

Prema izvještajima njemačkih novina, Kadidja se složila sastati i navodno su je Šekir i Šarabanova pokupili automobilom na dan ubistva.

Dalji detalji u slučaju otkrili su da je Šarabanova kontaktirala nekoliko dvojnika na platformama društvenih medija koristeći pseudonime.

Navodno je optužena strpala Kadidju u auto, odvezla se u Ingolštad i ostavila njeno tijelo u stambenom naselju. Otkrivena je 16. avgusta 2022. godine.

U šumi izvan Ingolštada, optuženi par navodno je ubo žrtvu nožem do smrti najmanje 50 puta.

Oružje nije pronađeno. Lice mrtve žene ostalo je unakaženo, prenose "AlArabiya".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije