Svijet

Pratite nas na Google news

Njemački političar: Kosovo američki nosač aviona na zemlji

Njemački političar: Kosovo američki nosač aviona na zemlji
Foto: N.N. | Njemački političar: Kosovo američki nosač aviona na zemlji
Tanjug

Ugledni njemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je "njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji".

Vimer je, u intervjuu za današnje "Večernje novosti", koje podsjećaju da je on još 2000. rekao da je Kosovo "potreba Amerike da dominira Balkanom", ukazao da od agresivnog rata protiv SRJ 1999, NATO, predvođen SAD, nije prestao sa sukobima.

List prenosi njegove riječi da "ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsjednika Donalda Trampa jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa".

Ovaj bivši njemački poslanik, državni sekretar i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocijenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u Evropsku uniju, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

"Ovaj zahtjev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen prije invazije na vašu zemlju", rekao je Vimer.

On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za "rješenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN" iz 1999.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije