Svijet

Note Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja u rusku politiku

Note Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja u rusku politiku
Foto: N.N. | Note Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja u rusku politiku

JUŽNO-SAHALINSK - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podnijeće zvaničnu notu Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja njihovih diplomata i državnih medija u rusku politiku u vezi sa neodobrenim protestnim skupovima u Moskvi 3. avgusta, najavila je portparol Ministarstva Marija Zaharova.

"Zvanično ćemo podnijeti protestnu notu američkoj Ambasadi u Moskvi i ne samo Ambasadi. Mislim da će američko rukovodstvo biti iznenađeno kada vidi kako se njihove diplomate miješaju u unutrašnja pitanja Rusije", rekla je Zaharova za kanal "Rusija 1".

Ona je podsjetila na bezbrojne pozive Amerike Rusiji da se ne miješa u američku politiku.

Zaharova je napomenula da je američka Ambasada u Rusiji umiješana u neodobrene proteste u Moskvu 3. avgusta, prenio je TASS.

"Što se tiče jučerašnjih šetnji, Ambasada SAD je najbliže umiješana u sve to", rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, američka Ambasada u Moskvi objavila je rutu takozvane šetnje planirane za juče i u tom dokumentu se Moskovljani pozivaju da izađu na ulice.

"Znači, taj plan puta sadržavao je stavku po stavku, iz minuta u minut, kada počinje, kada završava i tako dalje", precizirala je Zaharova.

Ona je istakla da su, pored nekih zapadnih diplomata, i neki mediji pokušali da se miješaju u unutrašnja pitanja Rusije, te je u tom smislu posebno istakla njemački "Dojče vele".

Zaharova je rekla da "fenomenalan gaf" predstavlja poziv ove medijske kuće Moskovljanima da izađu na ulice i to na ruskom jeziku.

"Moramo da obavijestimo njemačku stranu, štaviše ovaj medij finansira država, o našim zabrinutostima i praktičnim koracima koje ćemo preduzeti", zaključila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije