Svijet

Nova talačka kriza u Ukrajini: Napadač oslobodio taoca i pobjegao u šumu

Nova talačka kriza u Ukrajini: Napadač oslobodio taoca i pobjegao u šumu
Foto: Tanjug/AP | Nova talačka kriza u Ukrajini: Napadač oslobodio taoca i pobjegao u šumu
Srna

KIJEV - Naoružani muškarac koji je ranije oteo policajca u ukrajinskom gradu Poltavi ostavio je automobil i taoca, te pobjegao u šumu, saopštila je danas policija.

Ovo je drugi incident sa taocima u Ukrajini tokom protekla tri dana. Početkom sedmice, naoružani napadač držao je u autobusu 13 osoba kao taoce, nakon čega ih je oslobodio.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Gerašenko rekao je da policija pokušava da uhapsi lice koje je bombom prijetilo da će ubiti policajca.

Poslije pregovora, napadač je policajca zamijenio za pukovnika i odvezao se sa njim u automobilu koji mu je obezbijedila policija.

Gerašenko je istakao da su policajci dozvolili napadaču da napusti grad radi bezbjednosti građana.

"Napadač je ostavio automobil na putu i pobjegao u šumu. U toku je potraga. Talac je oslobođen i nepovrijeđen", ističe se u policijskom saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije