Svijet

Pratite nas na Google news

Novorođenče pronađeno živo u grobu

Novorođenče pronađeno živo u grobu
Foto: Pixabay | Novorođenče pronađeno živo u grobu
Fena

BAREJLI - Novorođena djevojčica pronađena je zakopana živa na sjeveru Indije, saopštio je šef lokalne policije.

Šef policije Abhinandan Singh rekao je da je djevojčicu pronašao seljanin koji iskopavao grob za vlastitu kćerku koja je umrla samo nekoliko minuta nakon rođenja, piše BBC.

Djevojčica, koja je stavljena u zemljani ćup i zakopana na dubini od oko 90 centimetara odmah je prevezena u bolnicu, gdje se trenutno liječi.

Policija je pokrenula istragu o incidentu.

"Pokušavamo pronaći roditelje djevojčice i vjerujemo da su oni dali svoj pristanak" kazao je Singh novinarima u indijskoj državi Utar Pradeš.

Prema riječima šefa policije, mještanin je djevojčicu pronašao slučajno dok je kopao grob za vlastitu kćerku.

"Dok su kopali grob za nju, lopata je udarila u zemljani ćup, koji je izvučen. U njemu je ležalo dijete. Policija je dijete odvela u gradsku bolnicu gdje se liječi", objasnio je Singh.

Omjer polova u Indiji jedan je od najgorih na svijetu. Žene su često socijalno diskriminisane, a djevojčice se smatraju finansijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama.

Aktivisti kažu da je tradicionalna sklonost sinovima uzrokovala gubitak miliona ženske djece zbog čedomorstva tokom godina.

Iako je većina neželjenih djevojčica pobačena uz pomoć nelegalnih klinika za određivanje pola, nisu rijetki ni slučajevi ubijanja beba nakon rođenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije