Svijet

Obilaze zgrade i potkradaju starije ljude, a koriste i dijete

Obilaze zgrade i potkradaju starije ljude, a koriste i dijete
Foto: Pixnio | Obilaze zgrade i potkradaju starije ljude, a koriste i dijete

​SPLIT - U splitskom kotaru Gripe otkrivene su prevarantkinje koje obilaze zgrade i pokradaju starije ljude, a kako bi bile uvjerljivije ponekad imaju i dijete. Jednog starijeg čovjeka prevarile su za najmanje dvije hiljade evra. Nećak prevarenog uspio ih je snimiti u stanu, saznaje "Dnevnik".

“Mi znamo da su njemu nestale tri penzije po 650 evra, a prije šta je bilo, to ne znamo“, rekao je Josip Brozić, nećak prevarenog.

Moguće je da su pokušale uzeti i stan.

“Kaže da su mu ukrale dokumentaciju od stana. Na gruntovnici, on je još vlasnik stana. Sad vi ne znate, može vam sutra doći neko s nekim ugovorom, to nas je i policija upozorila", rekao je Borzić.

Čovjek je bio dementan, a jedna se od žena izgleda predstavljala i kao doktorica. Čini se da su išle s njim i do banke, a na sve ih je upozorio komšija. Juče su ih uspjeli snimiti iz zasjede.

"Gledao sam kroz špijunku. Bila je crnka, fino obučena, a došla je i druga. I odmah su uhvatile kvaku, nisu ni zvonile. Nju sam uspio dobro snimiti. Crnka se odmah dala u bijeg, sakrila je lice”, rekao je Brozić.

Da su žene zaista obilazile naselje tražeći žrtve ispričala je i komšinica koja ih je prepoznala sa snimki.

"Jedna od njih nekidan je tu bila s djetetom. Ja govorim šta vi tu radite. A ona kaže da čeka prijatelja", rekla je komšinica Maja.

Sve su javnosti prenijeli ljudi iz gradskog kotara na svojim stranicama jer su željeli upozoriti građane.

“Njih se dovozi u sivom neidentifikovanom vozilu, znači to je organizovano. Nije neko random zvonjenje", rekao je Karlo Pilko, predsjednik Mjesnog odbora Gripe, Split.

Starog ujaka su smjestili u dom, a policija je pokrenula istragu i upozorava građane, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije