Svijet

Stigao rezultat testa na drogu finske premijerke

Stigao rezultat testa na drogu finske premijerke
Foto: Tanjug/AP | Objavljen rezultat testa na drogu finske premijerke

KOPENHAGEN - Finska premijerka Sana Marin dobila je negativan rezultat testa na drogu koji je uradila nakon objavljivanja video snimka proslave na kojoj se zabavlja sa prijateljima, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Video snimci Sane Marin (36) sa prošlonedjeljne zabave sa finskim džet šet ličnostima počeli su da kruže društvenim mrežama, a ubrzo ih je objavilo i nekoliko medija u Finskoj i u inostranstvu.

Marin je prošle nedjelje izjavila da je uznemirena zbog pojavljivanja videa sa privatne zabave na kojoj pleše, jer su ti snimci, kako je rekla bili namijenjeni samo prijateljima.

Marin, koja je u decembru 2019. godine postala najmlađa premijerka na svijetu, pristala je u petak da se testira na narkotike, rekavši da se nikada nije drogirala i da nije vidjela da neko to radi na prošlonedjeljnoj zabavi kojoj je i ona prisustvovala.

Liderka finskih Socijaldemokrata takođe je rekla da njena sposobnost da obavlja dužnosti premijerke u subotu uveče nije bila kompromitovana i da bi napustila zabavu u slučaju da je bilo neophodno da obavlja svoj posao.

Jedan dio javnosti u Finskoj izrazio je podršku premijerki Sani Marin, dok je drugi dio izrazio sumnju u njenu punu sposobnost rasuđivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije