Svijet

Odbile da se ljube pa ih muškarci prebili

Odbile da se ljube pa ih muškarci prebili
Foto: Ilustracija+Facebook | Odbile da se ljube pa ih muškarci prebili

Ženski par brutalno je pretučen i opljačkan u londonskom gradskom autobusu.

Ono što je prethodilo incidentu je to što su se djevojke odbile poljubiti na zahtjev muškaraca koji su ih provocirali radi vlastite zabave, piše Metro.

"Djevojke su mirno sjedile kada ih je zaskočila grupa od četiri muškarca, te im dobacivala homofobne komentare. Napadnute su, te izudarane nekoliko puta prije nego su muškarci pobjegli iz busa. Obje su nakon toga prebačene u bolnicu", potvrdila je policija.

 "Tražili su nas da se još ljubimo još kako bi nas mogli gledati. Tjerali su nas i da im opisujemo naše poze dok vodimo ljubav. Kada smo odbile to učiniti, krenuli su nas udarati. Sljedeće što sam vidjela je moja Kris kako se tuče s njima. Nisam previše razmišljala te sam joj se jednostavno pridružila. Zavrtjelo mi se u glavi, na sjećam se jesam li izgubila svijest", priča Melanija.

Djevojke su se nakon incidenta odlučile fotografisati i podijeliti fotografiju na Facebooku.

Strašna fotografija koja prikazuje stjuardesu i njenu djevojku prekrivenu krvlju podijeljena je preko 10.000 puta, a dobila je 14.000 lajkova i hiljade komentara. "Odvratno. Ne mogu vjerovati da se ovo još događa", "Cure, držite se, svi smo uz vas", "Ne dopustite da ovako nešto utiče na vaš život. Znajte da je puno ljudi uz vas. Ostanite snažne",  bili su samo neki od brojnih komentara.

(vecernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije