Svijet

Oglas koji je šokirao: Parking mjesto košta pola miliona evra

Oglas koji je šokirao: Parking mjesto košta pola miliona evra
Foto: Pixnio | Oglas koji je šokirao: Parking mjesto od pola miliona evra

AMSTERDAM - ​Parking mjesto kod Vondelparka, najveće zelene površine u Amsterdamu, prodaje se za gotovo pola miliona evra, što je šokantna cijena i za Nizozemsku gdje su zbog teške stambene krize cijene eksplodirale.

Objavljeno je na oglasniku za nekretnine "Funda" za 495.000 evra i najskuplje je u zemlji, piše nizozemski medij "RTL".

Površine je 18 kvadratnih metara i nalazi se, prema saopštenju agencije za nekretnine Jel Heule, u zatvorenom kompleksu i "na najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Nizozemskoj".

Nalazi se na P.C. Hooftstraat, nadomak Rijks muzeja i Van Gogovog muzeja, a takođe se može iznajmiti za 750 evra mjesečno.

Oglas je šokirao Nizozemsku, koja je inače pogođena teškom stambenom krizom. Naime, tražena cijena parking mjesta viša je od prosječne cijene stana u Nizozemskoj, što je, prema izvještaju objavljenom krajem 2023. godine, 430.000 evra.

Osim skoka cijena, "RTL" ističe da su u Nizozemskoj zatvoreni mnogi parkinzi u gradskim sredinama kako bi ona postala manje atraktivna za automobile.

Parking mjesta su "sve rjeđa i vrijednost im je sve veća, ali takvo mjesto naravno ne vrijedi pola miliona evra", navodi "RTL".

Sa tim se ne slaže osnivač agencije za prodaju nekretnina Jel Heule, koji ističe da je to naselje, u kojoj se kuće prodaju i za nekoliko miliona evra, puna skupih stanova i automobila.

"Nema vanjskog prostora pa je parkiranje u ovom području vrlo teško i rijetko je dostupno mjesto za parkiranje“, objašnjava.

"RTL" takođe ističe da stranica "Funda", na kojoj je objavljen oglas, ne kontroliše odgovaraju li tražene cijene vrijednosti onoga što se prodaje.

"Zavisi samo o tome je li neko dovoljno lud da plati taj iznos", ističu sa "RTL-a", a prenosi "Slobodna Dalmacija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije