Svijet

Oglasila se tinejdžerka koja je drugaricu gurnula s mosta

Oglasila se tinejdžerka koja je drugaricu gurnula s mosta
Foto: Screenshoot / Džordan Holgerson | Oglasila se tinejdžerka koja je drugaricu gurnula s mosta

VAŠINGTON - Početkom ovog mjeseca, svjetski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako tinejdžerka gura drugaricu sa skoro 20 metara visokog mosta, koja je prilikom pada teško povrijeđena.

Džordan Holgerson (16), kako se vidi na snimku, govori prijateljima da se previše plaši da skoči s mosta u Vašingtonu. Jedan dječak je pita da li je spremna i prije nego što je odgovorila tinejdžerka joj prilazi s leđa i gura je s mosta.

Tinejžderi potom počinju da vrište, a djevojčica je jedva preživjela pad - slomljeno joj je šest rebara, probijena pluća i imala je prsa prepuna mjehurića zraka. 

Tužioci su sada podigli optužnicu protiv djevojčice koja je gurnula Džordan, a radi se o 18-godišnjoj Tejlor Smit, a optužena je za bezobzirno ponašanje koje je moglo da rezultira smrtnim ishodom. Bude li proglašena krivom prijeti joj godina dana zatvora i maksimana kazna od pet hiljada dolara. 

"Prihvatam optužnicu i sve što mogu jeste da se nadam najboljem i za sebe i za Džordan", kazala je Tejlor Smit.

Džordan je policiji otkrila ko ju je gurnuo i to je Smit priznala, ali je kazala da je samo htjela da pomogne drugarici da pobijedi strah i nije htjela da je povrijedi.

"Ona je htjela da skoči i plašila se i pitala me da je gurnem, a ja nisam razmišljala o posljedicama. Mislila sam da će biti dobro", kazala je Smit novinarima ABC-a.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije