Svijet

Oglasili se iz Kremlja: Putin naredio obustavu operacije u Ukrajini, pa povukao odluku

Oglasili se iz Kremlja: Putin naredio obustavu operacije u Ukrajini, pa povukao odluku
Foto: Tanjug/AP | Oglasili se iz Kremlja: Putin naredio obustavu operacije u Ukrajini, pa povukao odluku

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je naredio da se obustave operacije ruskih trupa u Ukrajini, ali je naređeno da se nastavi sa planom nakon što je Kijev odbio da pregovara, rekao je portparol Kremlja.

Trećeg dana sukoba u Ukrajini kao bomba je odjeknula vijest da je Putin bio naložio da se prekinu specijalne operacije ruskih trupa u toj zemlji. Međutim, ubrzo je tu odluku i povukao.

Prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odluka o nastavku specijalnih operacija donesena je nakon što je Kijev odbio da pregovara sa Moskvom.

Kako se navodi, Putin je naredio obustavu operacija u petak, jer se očekivalo da će dvije strane sjesti za pregovarački sto.

Međutim, nakon što je ukrajinsko rukovodstvo odbilo pregovore, u subotu popodne je Putin naredio da se sa operacijom nastavi.

"Juče popodne, očekujući pregovore sa ukrajinskim rukovodstvom, ruski predsjednik i vrhovni komandant naredili su obustavu napredovanja glavnih snaga ruskih trupa", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na sankcije koje je Zapad uveo Rusiji, rekavši da su sankcije veoma ozbiljne, ali da se Rusija na njih još ranije pripremila.

"Sankcije su veoma ozbiljne, ali i mi smo se ozbiljno spremali", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije