Svijet

Olga Pilipenko iz Odese za "Nezavisne": Prave se zalihe vode i hrane, u gradu opšti haos

Olga Pilipenko iz Odese za "Nezavisne": Prave se zalihe vode i hrane, u gradu opšti haos
Foto: Twitter | Olga Pilipenko iz Odese za "Nezavisne": Prave se zalihe vode i hrane, u gradu opšti haos

ODESA - Oko pet ujutro su se čule prve eksplozije i odmah je na društvenim mrežama zavladala panika, u iščekivanju smo i strahu, iako je u Odesi mirnije, nije nam svejedno.

Riječi su ovo Olge Pilipenko iz Odese, lučkog grada u Ukrajini, koja je za "Nezavisne novine" govorila o trenutnoj situaciji u ovo zemlji u kojoj od jutros traje ruska vojna operacija.

Pilipenko je dodala da je trenutna situacija u Odesi više-manje mirna, u odnosu na neke druge gradove Ukrajine, ali da su ipak neke njene komšije već spakovali stvari i evakuišu se sami.

"Već se prave prve gužve i zastoji na izlazu iz Odese, gužve su na benzinskim pumpama, jer su zbog opšteg haosa u gradu, u deficitu sa benzinom, tako da je dozvoljeno da se sipa samo 20 litara goriva po autu", kazala je Pilipenko.

Istakla je da je situacija takva da ko god je mogao da ode negdje, otišao je.

"U prodavnicama su isto gužve, ljudi grabe sve, prave zalihe namirnica i vode. Ispred bankomata su konstantne gužve", navela je Pilipenko, dodajući da su u iščekivanju te da stalno prate vijesti.

"I dalje nam nije baš jasno šta će biti na kraju. Ja sam sa porodicom stalno, čekamo razvoj situacije i onda ćemo shodno tome da odlučujemo šta da radimo", kazala je Pilipenko, dodajući da su stalno na oprezu, te da se nadaju da će se sve uskoro završtiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije