Svijet

Orban spreman za dogovor sa Njemačkom o migrantima?

Orban spreman za dogovor sa Njemačkom o migrantima?
Foto: Arhiva | Orban spreman za dogovor sa Njemačkom o migrantima?
Tanjug

BERLIN - Mađarski premijer Viktor Orban signalizirao je da je spreman da postigne bilateralni sporazum sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi se ograničio dolazak tražilaca azila u Njemačku i druge zemlje EU.

On je u intervjuu za njemački "Bild" kazao da je Mađarska bila otvorena za razgovore sa Njemačkom, ukoliko Berlin postigne sporazum o migracijama sa Austijom, čiji kancelar Sebastijan Kurc poput Orbana ima "tvrd stav" po pitanju migracija, prenosi Rojters.

"Redoslijed može biti samo - pregovori Njemačke i Austrije, a onda pregovori Austrije i Mađarske. I na kraju, ako je stvarno jasna pozicija Njemačke, može doći do pregovora između Mađarske i Njemačke", rekao je Orban.

Prema njegovim riječima, neophodno je jačanje zaštite spoljnih granica EU i osnivanje migracionih tranzitnih centara van EU.

On je dodao i da će se uskoro sastati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom kako bi razgovarali o narednim koracima.

Orban je ponovio svoj stav da veliki priliv migranata pretežno muslimanske vjeroispovesti predstavlja prijetnju evropskoj hrišćanskoj civilizaciji.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije