Svijet

Osam rudara poginulo u eksploziji u Kolumbiji

Osam rudara poginulo u eksploziji u Kolumbiji
Foto: Ilustracija | Osam rudara poginulo u eksploziji u Kolumbiji

BOYOCA - Najmanje osam rudara poginulo je u eksploziji u rudniku u pokrajini Boyoca u srednjem dijelu Kolumbije, objavilo je juče ministarstvo rudarstva.

Eksplozija u Topagi, oko 220 kilometara sjeveroistočno od Bogote, zahvatila je 13 rudara, objavilo je ministarstvo na Twitteru, dodavši da spasilačke službe pokušavaju doći do stradalih.

Izvučena su tijela četvorice stradalih rudara, spasioci trenutno pokušavaju izvući još četiri tijela, za četvoricom se još traga, a jedan je rudar povrijeđen, navodi ministarstvo.

Civilna zaštita: Jedan rudar izvučen na površinu nepovrijeđen

Neki su mediji izvještavali da je eksplozija zahvatila 14 rudara dok je ured za krizno upravljanje pokrajine Boyoca u prvom saopštenju naveo da ih je bilo 10.

Kolumbijska civilna zaštita objavila je da je 12 rudara zarobljeno pod zemljom, dodavši da je jedan izvučen na površinu nepovrijeđen i da su nađena četiri tijela.

Teške nesreće nisu rijetkost u kolumbijskim rudnicima i veliki broj njih ima tek oskudne mjere zaštite, a veliki je problem u Latinskoj Americi i ilegalno rudarenje.

Kolumbijske vlasti nisu naznačile da je rudnik u kojem se dogodila nesreća ilegalan, piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije