Svijet

Osumnjičen da je ugušio nastavnicu, odala ga kanta za smeće

Osumnjičen da je ugušio nastavnicu, odala ga kanta za smeće
Foto: Screenshot | Osumnjičen da je ugušio nastavnicu, odala ga kanta za smeće

Sjeverozapad Engleske prošle sedmice šokirala je vijest o beživotnom tijelu 47-godišnjakinje pronađenom na lokalnom groblju u Akringtonu.

Obdukcijom je utvrđeno da je žena ugušena, a policija je odmah zamolila javnost da im se javi svako ko misli da bi mogao da ima bilo kakve informacije.

Odaziv je bio ogroman, a policija je ubrzo objavila i snimak osumnjičenog - mladića koji je vukao veliku plavu kantu za smeće. Naime, policija je utvrdila da se na groblju, nedaleko od tijela nesretne 47-godišnjakinje, nalazila kanta za smeće koja nije pripadala tamo.

Britanski mediji javljaju da je glavni osumnjičeni upravo uhapšen i ispitan. Njegov identitet nije poznat, a radi se o 16-godišnjaku, piše "The Sun".

"Želio bih da se javim svima koji su nam se javili s informacijama. Iako smo uhapsili osumnjičenog, naša istraga traje i dalje te pozivam sve koji bi mogli da imaju nekakve informacije da nam se jave", rekao je Endi Kribin, glavni istražilac na slučaju, prenosi "Radiosarajevo.ba".

"Apelujem na javnost da se ne spekuliše i da budu obzirni s komentiarisanjem slučaja, posebno na društvenim mrežama jer to utiče na porodicu, ali i na istragu", objasnio je.

Lindzi Birbek, inače asistentkinja u nastavi, posljednji je put viđena 12. avgusta u selu Hankoat, gdje je i živjela. Snimak na kojem osumnjičeni vuče kantu za smeće nastao je 17. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije