Svijet

Otac, majka i kćerka umrli od korone, novorođeno unuče preživjelo

Otac, majka i kćerka umrli od korone, novorođeno unuče preživjelo
Foto: Tanjug/AP | U nekoliko dana od korone umrli otac, majka i kćerka, novorođeno unuče preživjelo

Svi članovi ruske porodice iz Sankt Peterburga - muškarac od 64 godine, njegova supruga, stara 61 godinu, i njihova kćerka (36) umrli su za samo samo nekoliko dana od posljedica infekcije korona virusom, ali dok je kćerka bila priključena na aparate za disanje, ljekari su je porodili i spasili život njenoj bebi.

Svetlana (36) je radila u administraciji zubne klinike, a kako prenosi "Fontanka.ru" pozivajući se na njenu rođaku Larisu, Svetlanin otac je u oktobru imao operaciju srca.

Supruga i kćerka posjetile su ga u bolnici, kada su "vjerovatno dobile virus".

Samo dan nakon što je otac otpušten poslije operacije, hitna pomoć ga je vratila u bolnicu, ovoga puta zbog infekcije korona virusom. Svetlana, koja se u tom trenutku nalazila u porođajnoj sali, premještena je na kovid odjeljenje, pošto je utvrđeno da je pozitivna. Nekoliko sati kasnije u bolnicu je primljena i majka, takođe zbog korona virusa.

Svetlanin otac je preminuo petog novembra, a tri dana kasnije umire i Svetlana. Preživjela je jedino beba, dječak, kome je Svjetlana prije smrti dala ime Kirej, po djedu. Dvanaestog novembra umrla je i njena 61-godišnja majka.

O novorođenčetu će se starati socijalne službe Sankt Peterburga, ali kako prenosi "Fontanka.ru", Larisa, koja i sama ima troje djece, spremna je da usvoji sestrića.

Po broju novozaraženih, Rusija je na četvrtom mjestu u svijetu, iza SAD, Indije i Brazila. Prema zvaničnim podacima, zaraženo je više od 2,2 miliona ljudi, a umrlo je oko 40.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije