Svijet

Oteli muslimanskog dječaka i zapalili ga, policija negira

Oteli muslimanskog dječaka i zapalili ga, policija negira
Foto: N.N. | Oteli muslimanskog dječaka i zapalili ga, policija negira

Četvorica muškaraca u Indiji otela su 15-godišnjeg muslimanskog dječaka i zapalila ga.

Nakon što je odbio da uzvikuje hinduistički pozdrav "Slava bogu Rami", oni su ga polili kerozinom i zapalili. Incident je zabilježen u oblasti Čandauli, u saveznoj držav Utar Pradeš.

Dječak je u lokalnu bolnicu dovezen sa 60-postotnim opekotinama po cijelom tijelu.

No, lokalna policija tvrdi da je sve izmišljeno te da se dječak sam povrijedio. U saopštenju za javnost oni navode da su opekotine 45-odstotne, da postoje svjedoci koji tvrde da se tinejdžer sam zapalio i da su izjave koje je dao policiji, kontradiktorne.

Magazin "Otlook India" tvrdi da je dječak u kritičnom stanju i da se ljekari boje da neće preživjeti.

Ovaj medij upozorava i na porast nasilja prema muslimanima. Desetine ljudi su ove godine prebijene, jer su odbijali da uzvikuju hinduističke pozdrave.

U izvještaju o vjerskim slobodama za prošlu godinu Stejt department istakao je da je ova pojava uzela maha i da indijske vlasti ne poduzimaju ništa da se to spriječi.

"Vjerski motivisani zločini sve su učestaliji. Ubistva, napadi gomile, mučenja i maltretiranja muslimana poprimaju zabrinjavajuće razmjere. Brine i to što indijske vlasti ne poduzimaju efikasne mjere da se to prekine", navedeno je i uzvještaju koji je zvanični Nju Delhi odbacio kao neosnovan i tendenciozan.

(avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije