Svijet

Otpuštena jer je Trampu pokazala srednji prst

Otpuštena jer je Trampu pokazala srednji prst
Foto: AFP | Otpuštena jer je Trampu pokazala srednji prst

VAŠINGTON - Samohranoj majci Džuli Briskmen, koja je pokazala srednji prst američkom predsjedniku Donaldu Trampu kad je kolona u kojoj se vozio prošla pored nje dok se vozila biciklom, poslodavac je zbog toga dao otkaz.

Briskmen je prije desetak dana snimio službeni fotograf Bijele kuće Brendan Smialovski, a nakon što se fotografija proširila društvenim mrežama izgubila je posao.

Na slici, koju je ponosno objavila na svojim Facebook i Twitter profilima, okrenuta je leđima. No to nije spriječilo njenog poslodavca, Akimu LLC, građevinsku kompaniju koja sarađuje s američkom vladom i vojskom da joj samo tri dana nakon 'incidenta' uruči otkaz uz objašnjenje da je prekršila politiku društvenih medija te da bi mogla naštetiti profesionalnoj reputaciji Akime.

"Prolazio je u koloni pored mene i samo sam u trenu osjetila da mi je krv provrela... Pomislila sam: opet ide na proklete golf terene", rekla je Briskmen.

"Poručili su mi da ne mogu na društvenim mrežama objavljivati 'opscene' i nepristojne' stvari. Dakle, oni taj pokret smatraju opscenim", rekla je za Huffington post.

Smialovski je rekao da je uvijek spreman za dobru fotografiju. Njemu je svejedno, jer nije on dobio otkaz.

"Nikad ne znate što vas čeka i što se može dogoditi", rekao je, dodavši da je gestikulacija prolaznika česta u trenucima kada pored njih prolazi predsjednikova kolona, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije