Svijet

Otvorila se rupa na putu i "progutala" automobile

Otvorila se rupa na putu i "progutala" automobile
Foto: Pixnio | Otvorila se rupa na putu i "progutala" automobile

​Dvojica muškaraca mogu biti "srećni što su živi" nakon što je automobil kojim su putovali propao u veliku rupu koja se pojavila rano u srijedu u napuljskom naselju Vormero.

Dvojac koji se vraćao s proslave spasila je vojska, stacionirana u blizini u sklopu operacije Strade Sicure (Sigurne ceste), piše italijanska agencija "ANSA". U rupu je propao i obližnji parkirani automobil.

"Čudo je da smo živi, moglo je proći puno, puno gore", rekao je Đulio Dele Done, jedan od dvojice mladića, istovremeno i mjesni političar.

Još je rekao:

"Živi smo zahvaljujući brzoj reakciji vojske", kazao je Dele Done, dodavši da je sekundu nakon propadanja automobila palo i drvo te je pukla vodovodna cijev.

I drugi mladić je dao izjavu:

"Bilo je nešto poslije 04.00 ujutro. Cijev vodovoda je pukla i mogli smo se utopiti", nastavio je jedan od mladića koji su iz nesreće izašli samo s nekoliko ogrebotina.

Dodao je:

"Nakon mnogo ovakvih događaja, nadamo se da će se konačno mapirati stanje svih građevina i sistema”, zaključio je.

Gradonačelnik Napulja, Gaetano Manfredi rekao je da grad ima "kanalizacioni sistem koji godinama nije održavan".

"Implementiramo projekat kontinuiranog nadzora vodovodne i kanalizacione mreže i to će nam omogućiti preventivno održavanje”, obećao je gradonačelnik, prenosi "Tportal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije