Svijet

Pratite nas na Google news

Pakistanska pjevačica prijeti da će poslati zmije na premijera Indije

Pakistanska pjevačica prijeti da će poslati zmije na premijera Indije
Foto: Instagram | Pakistanska pjevačica prijeti da će poslati zmije na premijera Indije
N.N.

Pjevačici iz Pakistana prijete dvije godine zatvora nakon što se pojavio snimak u kojem pozira sa velikim zmijama i prijeti da će ih pustiti na premijera Indije Narendru Modija.

Rabi Pirzada, koja je poznata i kao voditeljka, na snimku mazi zmije i kritikuje Nju Delhi jer je ukinuo autonomiju Kašmiru. Video se brzo proširio društvenim mrežama i privukao je veliku pažnju.

U snimku, koji je prvo objavljen na njenom Youtube kanalu 2. septembra, Pirzada kritikuje Modija zbog "uznemiravanja Kašmira" i tvrdi da će njeni reptili prijatelji biti "specijalan poklon za njega".

"Vidite šta sam mu pripremila. Spremi se da umreš u paklu. Moji prijatelji će se gostiti tobom", rekla je pjvačica, prije nego što je predstavila svoje "prijatelje", među kojima je i aligator.

Video je navodno nastao u njenom salonu za ljepotu u Lahoru, i postao je glavna vijest i u Pakistanu i u Indiji.

Odjeljenje za zaštitu divljine u Pandžabu pokrenulo je istragu protiv pjevačice zbog držanja egzotičnih životinja - uključujući pitone i aligatora - u njenom salonu. Prema zakonu, držanje ovih životinja kao ljubimce je zabranjeno, zbog čega Pirzadi prijeti novčana kazna i dvije godine zatvora.

Međutim, ona sada tvrdi da je u nevolju upala zbog prijetnji premijeru Indije, a ne zato što drži životinje kao ljubimce.

Pirzada, porijeklom iz spornog dijela Kašmira, otvoreno je izrazila kritiku zbog odluke Indije da dio Kašmira integriše pod svoju kontrolu, a nedavno je organizovala skup "Sačuvaj Kašmir", izazivajući optužbe da je na platnom spisku Islamabada.

Pirzada negira da prima naređenja od pakistanske vlade, tvrdeći da je dobila "nula podrške" od vlasti.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije