Svijet

Pakistanska televizija tvrdi: Tramp je Pakistanac

Pakistanska televizija tvrdi: Tramp je Pakistanac
Pakistanska televizija tvrdi: Tramp je Pakistanac

Nakon nekoliko godina optužbi novoizabranog predsjednika Amerike Donalda Trampa da predsjednik Barak Obama nije rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, sada se Tramp suočava sa optužbama o tome gdje je on rođen.

Naime, jedna pakistanska televizija tvrdi da je Tramp rođen u Pakistanu.

"Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Tramp je rođen u Pakistanu, a ne u Americi," navedeno je na urdu jeziku na televizijskoj mreži Neo News prošlog mjeseca u videu koji je postao viralan nakon Trampove izborne pobjede 8. novembra 2016. godine.

U izvještaju se, koji kruži društvenim mrežama, spominje Trampovo rođenje i njegov "nepoznati život" u Islamskoj republici Pakistan.

Kako je istaknuto na Neo Newsu, Tramp je rođen kao Davud Ibrahim Kan 1954. u regiji Vaziristan koja je sada pod kontrolom talibana. Nakon što su njegovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, britanski kapetan je malog Davuda odveo u London, gdje je Trampa kasnije usvojila jedna porodica i odvela ga u Ameriku.

Pakistanska mreža Neo News je čak objavila i fotografiju navodnog mladog Trampa koji je obučen u tradicionalnu pakistansku odjeću za dječake.

Inače, ukoliko bi to bilo istina, Tramp ne bi mogao vršiti dužnost predsjednika SAD-a.

Takođe, nakon izbora za predsjednika Amerike, pakistanski premijer Navaz Šarif čestitao je Tramp na njegovoj pobjedi.

Pakistanski lider je rekao da je Tramp "zaista trijumf američkog naroda".

Ranije je Tramp govorio kako je Obama rođen van SAD-a i da na taj način nema pravo da bude predsjednik - uprkos činjenici da je rođen na Havajima.

U septembru ove godine je Tramp konačno priznao da je Obama rođen u SAD-u.

"Američki predsjednik Barak Obama je rođen u SAD-u", rekao je on na državnoj televiziji.

S obzirom na Trampovu retoriku tokom predizborne kampanje u koju su bili uključeni i pozivi na zabranu ulaska muslimanskim imigrantima u SAD-u, a zatim i navodima kako imigrante iz zemalja koje su pogođene terorizmom treba "ekstremno provjeravati", vijest o Trampu kao Pakistancu je odjeknula svijetom i društvene mreže bruje o navodima pakistanske televizije.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije