Svijet

Pašinjan: Snage Bakua pokušavaju da zauzmu naselja u Karabahu

Pašinjan: Snage Bakua pokušavaju da zauzmu naselja u Karabahu
Foto: Tanjug | Pašinjan: Snage Bakua pokušavaju da zauzmu naselja u Karabahu

BAKU - Azerbejdžanske snage pokušavaju da zauzmu naseljene centre u Karabahu, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan.

On je rekao da on u kontaktu sa separatističkim liderima Karabaha i da očekuje da ruske mirovne snage reaguju kako bi se situacija stabilizovala.

Ombudsman za ljudska prava Karabaha Gegam Stepanjan naveo je da je među civilnim stanovništvom Karabaha registrovano "više žrtava" kao rezultat udara azerbejdžanske vojske.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana ocijenilo je kao "dezinformaciju" izvještaje o navodnom granatiranju civilnih objekata tokom "protivterorističkih" operacija u regionu Nagorno-Karabaha, rekavši da su gađani samo objekti vojne infrastrukture.

"Tokom lokalnih antiterorističkih aktivnosti koje se sprovode u regionu Karabaha u Azerbejdžanu, civilno stanovništvo i civilni infrastrukturni objekti nisu gađani", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi Srna.

U saopštenju se dodaje da su azerbejdžanske trupe koristile visokoprecizno oružje kojim su dejstvovale isključivo na "legitimne vojne ciljeve".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije