Svijet

Pratite nas na Google news

Pašinjan pozvao na skup 1. marta radi odbrane demoktarije

Pašinjan pozvao na skup 1. marta radi odbrane demoktarije
Foto: Tanjug/AP | Pašinjan pozvao na skup 1. marta radi odbrane demoktarije
Tanjug

JEREVAN - Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je sazvao skup i marš 1. marta radi odbrane demokratskog i ustavnog poretka zemlje.

"Cilj sutrašnjeg skupa i marša je odbrana demokratskog ustavnog sistema u Jermeniji i moći naroda", rekao je Pašinjan u obraćanju emitovanom uživo na njegovom nalogu na Facebooku.

On je dodao da cilj sutrašnjeg skupa nije odbrana njihove vlasti, već vlasti naroda jer vlast u Jermeniji pripada narodu.

Pašinjan je rekao da se nada da će na skupu učestvovati što više ljudi iz svih dijelova glavnog grada Jerevana i cele Jermenije.

Masovni skupovi pristalica i protivnika jermenskog premijera održavaju se od četvrtka od kada je Generalštab jermenskih oružanih snaga objavio saopštenje u kome traži ostavku premijera Nikola Pašinjana i vlade.

Predsjednik Jermenije Armen Sarkisjan je odbio juče da smijeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je dan ranije razriješio dužnosti premijer Pašinjan.

Iz kabineta predsjednika je stigao odgovor da pokušaj da se smijeni Gasparjan "nije po ustavu".

Vojska je juče zatražila Pašinjanovu ostavku, ali i ostavku cijele vlade, zbog zamjerki na vođenje zemlje tokom sukoba u Nagorno-Karabahu, oblasti u susjednom Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije