Svijet

Peskov: Nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi

Peskov: Nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi
Foto: Arhiva | Peskov: Nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi

MOSKVA - Kremlj je odbacio optužbe u kojima se tvrdi da je Rusija odgovorna za trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uz napomenu da nema osnova za uvođenje sankcija Moskvi zbog pomenutog slučaja.

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je juče da je Navaljni, navodno, otrovan nervnim agensom "novičok", te da se radi o pokušaju ubistva ruskog opozicionara.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva odbacuje bilo kakav nagovještaj da je Rusija odgovorna za napad na Navaljnog i upozorio je druge zemlje da ne donose ishitrene zaključke.

On je naglasio da nema razloga da se razgovara o sankcijama Moskvi, nakon što je Merkelova rekla da će Njemačka razgovarati sa saveznicima iz NATO-a o tome kako da se reaguje na navodno trovanje.

Navalni je prebačen u Njemačku krajem prošlog mjeseca nakon što se onesvijestio tokom leta iz sibirskog grada Tomska ka Moskvi.

Portparol njemačke administracije Štefan Zajbert saopštio je juče da su rezultati testova uzoraka krvi u njemačkoj vojnoj laboratoriji dali "nedvosmislen dokaz" da je Navaljni otrovan "novičokom". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije