Svijet

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije
Foto: Arhivska fotografija | Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA - Kremlj je uvjeren da će se izgradnja Sjevernog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

"Projekat je već implementiran u velikoj mjeri, postoji uvjerenje da će biti završen na dobrobit evropskih potrošača gasa", rekao je Peskov, prenijela je agencija Tas s.

Upitan da prokomentariše namjeru Vašingtona da uvede sankcije protiv projekta Sjevernog toka 2, Peskov je podvukao da je riječ o međunarodnom projektu.

"To je međunarodni projekat, u kojme učestvuje čitava grupa međunarodnih velikih kompanija, projekat je već u velikoj mjeri implementiran, obezbijeđeno je i finansiranje projekta u velikoj mjeri i on ide napred prilično brzo", rekao je Peskov.

Projekat obezbjeđuje energetsku sigurnost Evropi, on je u interesu evropskih proizvođača, prije svega Njemačke, i nema ništa sa politikom, zaključio je Peskov.

Američki ministar energetike Rik Peri izjavio je danas da će "u ne tako dalekoj budućnosti" biti usvojen Zakon o sankcijama kojim će se uvesti ograničenja za kompanije uključene u projekat "Sjeverni tok 2".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije