Svijet

Peskov o mogućem susretu Putina i Trampa na samitu G20

Peskov o mogućem susretu Putina i Trampa na samitu G20
Foto: N.N. | Peskov o mogućem susretu Putina i Trampa na samitu G20

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da, iako još nije postignut dogovor o bilateralnom sastanku, moguće je da se Putin i Tramp sastanu tokom Samita G20 u Japanu.

"Ako dođe do takvog sastanka, sigurno će se dotaći evropske energetske bezbjednosti", rekao je Peskov upitan da li će Putin i Tramp razgovarati o američkim sankcijama protiv projekta "Sjeverni tok 2", prenio je TAS S.

Peskov je rekao i da još nema informacije da li će dvojica državnika razgovarati o bilo čemu na samitu G20 u Japanu, jer, uprkos tome što je objavljena javna namjera, nikakvi konkretni koraci u tom pravcu nisu preduzeti.

Portparol Kremlja je prokomentarisao i da "kurs pooštravanja antiruskih sankcija" neće pomoći ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da riješi probleme na jugoistoku zemlje.

"Ova retorika o antiruskim sankcijama nije nova. I, što je najvažnije, ova retorika neće pomoći Ukrajini da riješi problem jugoistoka", rekao je Peskov komentarišući apel Zelenskog da se poveća pritisak na Rusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije