Svijet

Pilot izgubio kontrolu nad helikopterom (VIDEO)

Pilot izgubio kontrolu nad helikopterom (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Pilot izgubio kontrolu nad helikopterom (VIDEO)

​KADERNAT - Video snimci sa lica mjesta pokazuju da je helikopter tokom nekontrolisanih okreta repnim dijelom udario o zemlju nakon čega je konačno uspio da se prizemlji.

Pilot indijskog Leonardo A119 Koala helikoptera izgubio je kontrolu nad letjelicom tokom slijetanja na Himalaje. Zastrašujuća situacija zabilježena je i na video snimcima.

Helikopter registracije VT-CLR trebao je jutros (24. maj) da sleti na helidrom Kedarnat na istoimenoj planini u Indiji. Prilikom pokušaja slijetanja, pilot helikoptera je izgubio kontrolu nad letjelicom, zbog čega je letjelica počela nekontrolisano da se okreće oko svoje ose.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama jasno se vidi kako VT-CLR gubi visinu dok se rotira velikom brzinom.

Uprkos izazovnim okolnostima, pilot je uspio da prizemlji Koalu oko 100 metara od helidroma, piše "The Indian Express". U letjelici kompanije Kestrel Aviation je u trenutku incidenta navodno bilo šest putnika.

Obim nastale štete teško je utvrditi.

Leonardo A119, odnosno AW119 Koala kako se označava nakon spajanja firmi Agusta i Westland, je jednomotorni helikopter namijenjen prevozu do sedam putnika. Pored civilne, helikopter se dokazao i u vojnoj upotrebi (AW119M), prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije