Svijet

Po čemu su Putin i Tramp slični

Po čemu su Putin i Tramp slični
Po čemu su Putin i Tramp slični

MOSKVA - Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da su pristupi predsjednika Rusije Vladimira Putina i šefa Bijele kuće Donalda Trampa prema međunarodmnim odnosima veoma slični.

„To zaista tako izgleda. Obojica insistiraju na prioritetu nacionalnih interesa i dobro znaju da je u njihovim nacionalnim interesima da održavaju dobre odnose sa partnerom, sigurni su da su ovi odnosi uzajamno korisni i spremni su da uzimaju u obzir mišljenje onog drugog“, izjavio je Peskov.

Prema njegovim riječima, Rusija strpljivo analizira pristupe sadašnje američke administracije.

„Mi razumijemo da im je — sadašnjoj administraciji — još uvijek potrebno vrijeme da jasno formulišu svoje ideje prema Rusiji“, naglasio je on.

Političar je naglasio da nizak nivo odnosa sa SAD predstavlja opasnost, i izrazio nadu da će biti bolje.

Peskov je izjavio da je nizak nivo povjerenja Amerikanaca prema Rusiji posljedica intenzivne antiruske propagande koja se vodi u SAD.

 

On smatra da je nizak rejtig predsjednika Rusije Vladimira Putina u SAD posljedica dugoročne antiruske kampanje.

„To nije problem, ali to izaziva kod nas žaljenje. Mi razumijemo takve pokazatelje, jer već više od godinu dana američka publika je objekat oštre antiruske kampanje“, naveo je predstavnik Kremlja u intervjuu televiziji Ej-Bi-Si.

Po mišljenju Peskova, kao rezultat ovakvog informacionog pritiska došlo je do toga da se Amerikancima sada čini da su ruski hakeri svuda, da su u svakom frižideru i na svakom ćošku.

Tokom programa američke televizije, pres-sekretar predsjednika Rusije je naveo da se odnosi između Rusije i SAD nalaze u lošijem stanju nego za vrijeme hladnog rata.

Peskov smatra da bivši pomoćnik predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak nisu mogli da razgovaraju o ukidanju sankcija Rusiji, dodavši da „ni ambasador Kisljak ni general Flin nisu mogli da donose takve odluke“.

Ruski diplomata je naglasio da je Kisljak izvrstan diplomata, ali da nije špijun.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije