Svijet

Po nalogu za pretres Trampove kuće agenti imali ovlašćenje da zaplijene zapise

Po nalogu za pretres Trampove kuće agenti imali ovlašćenje da zaplijene zapise
Foto: Tanjug/AP | Po nalogu za pretres Trampove kuće agenti imali ovlašćenje da zaplijene zapise

VAŠINGTON - Na osnovu naloga za pretres kuće bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa na Floridi koji je sproveden ranije ove nedjelje, američki federalni agenti imali su ovlašćenje da zaplijene dokumente i zapise koji predstavljaju dokaze o predmetima koji su u ilegalnom posjedu, javio je Foks njuz.

Na osnovu naloga agenti su imali ovlašćenje da zaplijene sve fizičke dokumente i zapise koji predstavljaju dokaze i druge predmete koji su u ilegalnom posjedu u suprotnosti s Kodeksom SAD, uključujući dokumente s oznakama povjerljivo i predsjedničku evidenciju u periodu od 20. januara 2017. do 20. januara 2021. godine, izvijestio je Foks njuz, pozivajući se na dokumente u koje je imao uvid, prenio je Rojters.

Advokati Donalda Trampa obavijestili su Vladu da se bivši predsjednik SAD neće protiviti javnom objavljivanju naloga za pretres njegovog doma na Floridi, navelo je američko Ministarstvo pravde.

Američki Sekretarijat za pravosuđe zatražilo je juče od federalnog suda da otpečati nalog za pretres Trampove kuće na Floridi u vezi s istragom o Trampovom rukovanju dokumentima iz Bijele kuće.

Državni tužilac Merik Garland najavio je zahtjev, rekavši da je lično odobrio odluku o traženju naloga za pretres u vezi s tekućom istragom o Trampovom rukovanju spisima Bijele kuće.

U svojim prvim javnim komentarima o kontroverznom FBI pretresu Trampovog odmarališta Mar-a-Lago u ponedjeljak, Garland je rekao da je odluka da se otpečati nalog za pretres, kao i priznanica o imovini koja je data Trampovim predstavnicima donesena pošto je Tramp javno objelodanio pretres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije