Svijet

Pratite nas na Google news

Počelo suđenje Srbinu koji je kašikom za cipele ubio ženu

Počelo suđenje Srbinu koji je kašikom za cipele ubio ženu
Foto: N.N. | Počelo suđenje Srbinu koji je kašikom za cipele ubio ženu
N.N.

Državljaninu Srbije E. R. (67) počelo je suđenje pred švajcarskim sudom za ubistvo e supruge V. R. (60).

E. R. se tereti da je 19. aprila prošle godine na Veliki petak kašikom za cipele ubio suprugu nakon kraće svađe.

Brutalno ubistvo dogodilo se u njihovom domu u Sankt Galenu. Optuženom je navodno "pao mrak na oči", jer ga je supruga godinama psihički zlostavljala.

Kako su svojevremeno komšije ispričale za švajcarske medije, bračni par iz Srbije je u Švajcarsku došao 1974. godine, gdje je E. R. radio na građevini i imali su petoro djece. Decenijama su slovili za porodicu za prijmer, jer su se E. R. i V. R. odlično slagali, a djeca su bila lijepo vaspitana i uvijek spremna da pomognu svima.

Nakon decenija rada E. R. je stekao i uslov za penziju i konačno je mogao da uživa u starosti. Međutim, kada je i posljednje dijete napustilo porodično gnijezdo 2017. godine V. R. se naglo promijenila. Umjesto divne supruge pretvorila se u ženu koja je stalno počela da prigovara i kinji E. R.

On je, tvrdile su komšije i dalje bio učtiv i tih, ali je povremeno iz njihovog stana znala da se začuje svađa. Vjeruje se da je kobnog dana V. R. "otišla predaleko" sa uvredama, te da E. R. u jednom trenutku više nije mogao da izdrži. Prvo ju je ošamario, a potom je zgrabio kašiku za cipele kojom je krenuo da udara suprugu.

Kako su saopštili iz policije E. R. je "oružjem" teškim oko 300 grama i dugačkim oko 55 centimetara supruzi zadao više od 20 udaraca u predjelu glave i zadao joj teške tjelesne povrede od kojih je kasnije preminula.

Odmah nakon što je izudarao suprugu on je pozvao policiju i priznao šta je uradio. Nakon što je V. R. u bolnici podlegla povredama osumnjičenom je određen pritvor.

Ukoliko bude osuđen prijeti mu sedam godina zatvora i protjerivanje iz zemlje sa zabranom ulaska u trajanju od 10 godina.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije