SP Qatar 2022.

Svijet

Počelo suđenje bh.državljanima zbog brutalnog ubistva

Počelo suđenje bh.državljanima zbog brutalnog ubistva
Foto: Flickr | Počelo suđenje bh.državljanima zbog brutalnog ubistva
Nezavisne novine

KELN - U Okružnom sudu u Kelnu počelo je suđenje članovima porodice iz BiH koji su u martu mjesecu brutalno ubili 37-godišnjaka, zadavši mu više udaraca čekićem da bi ga zatim izboli nožem.

Kako se navodi u optužnici, za ovo krivično djelo optuženo je čak 30 članova jedne porodice, a juče se pred sudom u Kelnu pojavio glavnoosumnjičeni, koji je, navodno, imao presudnu ulogu u ubistvu. Kako je juče izjavio njegov advokat, on se juče nije izjašnjavao o krivici. U optužnici se još navodi da je žrtva, čiji identitet mediji ne navode, preminula od posljedica povreda u bolnici.

Inače, sama pozadina ovog zločina je prilično bizarna. Naime, brat žrtve je objavio video snimak u kojem on prijeti članovima ove porodice iz BiH. Nakon što je snimak objavljen, glava porodice je tražio osvetu, stoji u optužnici. Međutim, kako nisu uspjeli da uđu u trag autoru snimka, oni su napravili zamku za njegovog rođenog brata.

Inače, čitav zločin su snimile nadzorne kamere, a na snimcima se detaljno vidi grupa ljudi koja čeka žrtvu da se pojavi. Kada se na snimku pojavljuje 37-godišnjak, oni kreću za njim i presreću njegov automobil. Odmah su ga opkolili izvukli iz automobile, oborili na zemlju i počeli da ga udaraju. Nakon brutalnog prebijanja, optuženi su pobjegli, a žrtvu su ostavili da bespomično leži na zemlji.

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu. Pored optuženog, koji se juče pojavio u sudnici, u zatvoru se nalaze još najmanje dva osumnjičena i protiv njih će takođe biti podignuta optužnica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije