Svijet

Podignuta optužnica povodom igala u jagodama

Podignuta optužnica povodom igala u jagodama
Foto: Ilustracija | Podignuta optužnica povodom igala u jagodama

SIDNEJ - Australijski sud odredio je pritvor do sljedećeg pojavljivanja na sudu optuženom nadzorniku farme Maj Ut Trin u procesu koji se vodi zbog igala pronađenih u pakovanjima jagoda.

Industrija jagoda, čija je vrijednost 116 milona dolara, ugrožena je nakon što je u septembru prijavljeno oko 200 slučajeva u kojima su potrošači pronašli igle za šivenje u pakovanjima jagoda i drugog voća.

Nekoliko velikih supermarketa povuklo je voće iz prodaje jer su kupci prestali da ga kupuju, što je natjeralo pojedine uzgajivače da bace voće, a pojavio se i rizik od bankrota.

Sud je Trinovu optužio za sedam slučajeva u kojima su igle pronađene u voću.

Iz policije je saopšteno da je optužena bila nadzornik na farmi jednog od oštećenih brendova, ali nisu rekli o kojoj kompaniji je riječ.

Tužilac Šeril Teš odbila je da odobri puštanje Trinove uz kauciju zbog bojazni od mogućeg uticaja na svjedoke ili javne odmazde, javio je Ej-Bi-Si.

Trinova će ostati u pritvoru do 22. novembra, kada je zakazano sljedeće saslušanje u ovom slučaju, a njen advokat odbio je da za Rojters prokomentariše odluku suda.

Ukoliko bude proglašena krivom, Trinova bi mogla da bude osuđena na kaznu do deset godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije