Svijet

Pratite nas na Google news

Poginuli svatovi u Avganistanu, meta bila kuća talibana

Poginuli svatovi u Avganistanu, meta bila kuća talibana
Foto: Tanjug | Poginuli svatovi u Avganistanu, meta bila kuća talibana
Tanjug

KABUL - Najmanje 35 civila je poginulo, a 13 povrijeđeno u napadu avganistanskih snaga u južnoj provinciji Helmand, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Sve se odigralo u nedjelju uveče kada su avganistanske snage krenule u pretres kuće u kojoj su, kako se vjeruje, talibani obučavali bombaše-samoubice.

Međutim, pod vatrom se našlo i susjedno mjesto gdje je organizovana proslava vjenčanja.

Prema tvrdnjama jednog od članova provincijskog savjeta, Abdule Madžida Ahundzadaha, u napadu je ubijeno 40 civila, prenosi Reuters.

AP navodi da je američka vojska objavila da su 22 talibana ubijena u napadu, kao i da su različiti izvještaji o broju poginulih i ranjenih civila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije