Svijet

Pratite nas na Google news

Poginuli u sudaru glisera pošto su pokušali da obore rekord

Poginuli u sudaru glisera pošto su pokušali da obore rekord
Foto: Tanjug/AP | Poginuli u sudaru glisera pošto su pokušali da obore rekord
Tanjug

PADOVA - Troje ljudi je poginulo kada je gliser udario u vještački greben u Venecijanskoj laguni, prilikom pokušaja da obori rekord u brzoj vožnji, saopštili su italijanski vatrogasci.

Posada koju je vodio italijanski biznismen Fabio Budzi (76), svjetski prvak u vožnji glisera, pokušao je da obori rekord u brzoj vožnji na razdaljini od Monaka do Venecije, prenosi Rojters.

Korijere dela sera pise da je trka trajala 18 sati i 32 minuta kada se nesreća dogodila, pri prosječnoj brzini od oko 100 kilometara na sat.

Badzi i još dva člana posade, od kojih je jedan Britanac, poginuli su, dok je četvrti preživio jer je ispao iz glisera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije