Svijet

Pratite nas na Google news

Policija u Minsku pucala na ljude

Policija u Minsku pucala na ljude
Foto: Tanjug/AP | Policija u Minsku pucala na ljude
Tanjug

MINSK - Bjeloruske specijalne snage su iz pušaka sačmarica pucale na ljude u Minsku koji su sa balkona govorili demonstrantima gdje da se sakriju, javlja Sputnjik.

"Pored metro stanice ''Gruševka'' iz policijskih automobila je izletjela specijalna policija. Demonstranti su počeli da bježe. Sa balkona okolnih zgrada ljudi su vikali gde da se sakriju, a kao odgovor na to, na ''koordinatore'' su nekoliko puta pucali“, naveo je dopisnik ruske agencije.

Bjelorusko udruženje novinara je saopštilo da su uhapšena dva poljska novinara.

Mediji javljaju i da je u centru grada saobraćajca udarilo vozilo, ali da je on ostao živ. U toku je istraga. Nejasno je da li ovaj incident ima veze sa protestima.

I u Gomelju se večeras okupilo stotinak ljudi. Vozači automobila im sviraju, dajući time podršku. Neke djevojke nose hrizanteme. Međutim, nije primjetno prisustvo pripadnika policije.

Protesti su počeli 9. avgusta, odmah nakon objavljivanja preliminarnih rezultata predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Aleksandar Lukašenko. Od tada, svako veče se u većim gradovima Bjelorusije okupljaju pristalice opozicije, dok ih policija rastjeruje, koristeći suzavaca, gumene metke i šok bombe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije