Svijet

Policija u Vašingtonu poslije više sati uhvatila medvjeda u dvorištu kuće

Policija u Vašingtonu poslije više sati uhvatila medvjeda u dvorištu kuće
Foto: Pixabay | Policija u Vašingtonu poslije više sati uhvatila medvjeda u dvorištu kuće

VAŠINGTON - Policija Vašingtona danas je poslije više sati uspjela da uhvati medvjeda u kvartu Brukland, sjeveroistočnoj periferiji grada, 5,5 kilometara od Bijele kuće.

Dok je trajala potraga, putevi u obližnjim oblastima su blokirani, a stanovnici su zamoljeni da ne izlaze, saopštila je policija na Tviteru.

Takođe je objavljena fotografija životinje koja vreba na drvetu u dvorištu u ulici Frenklin, a obližnji stanovnici saglasili su se da medvjeda nazovu Frenklin.

Medvjed je primjećen kako šeta po naselju, a zatim se popeo na drvo.

Oko 10 sati ujutro spustio se sa drveta i pobjegao iz vidokruga.

Policija je zamolila građane da uđu u svoje kuće, a nekoliko minuta kasnije Frenklin se popeo na drugo drvo, da bi petnaestak minuta kasnije bio uspješno umiren od strane Društva za spasavanje životinja (Humane Rescue Alliance) u dvorištu kuće.

„Vatrogasne jedinice su podržale partnere iz policije i spasilačkih agencija kako bi pomogle da se bezbedno uhvati medved u kvartu Brukland“, saopštila je ta služba na Tviteru.

Pejdž Pirson, portparolka Odeljenja za divlje životinje Virdžinije, rekla je danas da je medved primjećen u Bruklendu „vjerovatno tražio hranu ili svoju mamu“.

„Pretpostavljam da se samo zbunio, a kada su svi počeli da se pojavljuju, vjerovatno se uplašio i potrčao na drvo", navela je ona, prenosi Vašington post.

Iako ljudi više viđaju medvede tokom ljeta i imaju tendenciju da ih prijave zvaničnicima za divlje životinje, ona je navela da nema porasta populacije medvjeda u toj oblasti.

Pojava medvjeda u stambenim naseljima prestoničkog regiona je u posljednje vrijeme sve učestalija. Izvještaje o crnim medvedima u dvorištima redovno objavljuju stanovnici Merilenda u oblasti Vašingtona, a slični incidenti zabilježeni su i u susjednoj Virdžiniji.

Populacija crnog medveda na delovima istočne obale smatrana je ugroženom pre nekoliko decenija, ali se od tada ponovo vratila, a posebno je gusta u ruralnijim delovima Merilenda i Virdžinije, navodi američki list.

Medvedi se poveremeno mogu videti u predgrađima, posebno u letnjim mesecima kada mladunci traže sopstvenu teritoriju ili izlaze iz svojih jazbina i traže hranu.

Poznato je da mladi medvedi idu i do 160 kilometara u potrazi za novim staništem. Odrasli mužjaci takođe više lutaju u potrazi za partnerom tokom sezone parenja koja traje do kraja jula.

U poslednje dve godine, medvedi su primećeni u predgrađima, uključujući okruge Hauard, Kerol, Montgomeri, Frederik i Baltimor.

U 2016. godini, ženu je povredio crni medved težak oko 90 kilograma na prilazu njene kuće u blizini Frederika zbog čega je imala skoro 80 ​​šavova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije