Svijet

Policija u stanu Borisa Džonsona zbog svađe

Policija u stanu Borisa Džonsona zbog svađe
Foto: Tanjug/AP | Policija u stanu Borisa Džonsona zbog svađe

LONDON - Policija je pozvana u londonski dom Borisa Džonsona i njegove partnerke nakon što su komšije navodno čule glasnu svađu, prenose u subotu britanski mediji.

Stigavši na mjesto događaja, policija je u petak ujutro razgovarala s njima te izjavila da su "dobro i bezbjedni" i da "nije bilo razloga za policijsku akciju".

Dnevnom listu "The Guardian" komšija je rekao da je čuo vrisku žene nakon koje se čulo lupanje u stanu, javlja "BBC".

Prema njegovoj izjavi čula se vika, u kojoj se razabralo da Džonson viče partnerki da ostavi njegov laptop te da odbija da ode iz stana kao i njene glasne riječi da je vinom uništio sofu te mu "nije stalo ni do čega jer sve uništi, da ne brine za novac ni za što drugo".

Nakon petog kruga glasanja u trci za nasljednika konzervativne premijerke Tereze Mej u četvrtak su ostali favorit Boris Džonson sa 160 glasova i ministar Džeremi hant sa 77, nekada protivnik napuštanja Evropske unije, a danas kandidat koji obećava Brexit sa sporazumom.

Pedesetpetogodišnji Džonson, koji je bio gradonačelnik Londona osam godina, smatra da je on jedini kandidat koji može izvesti Veliku Britaniju iz EU do 31. oktobra i boriti se sa strankom Brexit Najdžela Faraža i Laburističkom strankom Džeremija Korbina.

Hant i Džonson učestvovaće će u 16 predizbornih debata širom Velike Britanije u borbi za lidersko mjesto torijevaca, odnosno premijera.

Prvi takav skup održava se u subotu u Birmingemu u kojem će kandidati odgovarati na pitanja članova konzervativne stranke, uoči treće godišnjice referenduma o Brexitu koji je razlog ostavke sadašnje premijerke Tereze Mej.

Najkasnije krajem jula 160 hiljada članova Konzervativne stranke na unutarstranačkim izborima izabraće Džonsona ili Hanta za stranačkog vođu i jedan od njih tako postaje premijer Ujedinjenog Kraljevstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije