Svijet

Pomoćnik redatelja filma "Rust" jednom otpušten sa seta

Pomoćnik redatelja filma "Rust" jednom otpušten sa seta
Foto: Tanjug/AP | Pomoćnik redatelja filma "Rust" jednom otpušten sa seta zbog incidenta s oružjem
N.N.

Dejv Hals, pomoćnik redatelja i čovjek koji je na snimanju filma "Rust" predao pištolj rekvizit Aleku Boldvinu, prethodno je otpušten iz jedne filmske produkcije nakon što je u incidentu s oružjem povrijeđen član ekipe.

Hals je 2019. godine kao pomoćnik redatelja radio na filmu "Freedom's Path", kad je pištolj neočekivano opalio tokom snimanja i od siline pucnja odbacio člana tonske ekipe te ga povrijedio. Snimanje je prekinuto, objavila je produkcijska kuća Rocket Soul Studios za CNN.

Člana tonske ekipe pregledao je član hitne pomoći na setu i savjetovao mu da potraži ljekarsku pomoć. Član filmske ekipe vratio se u produkciju nekoliko dana kasnije, rekao je Rocket Soul.

Udaljen sa seta i otpušten iz produkcije

Hals je nakon incidenta udaljen sa seta i otpušten iz produkcije, javljaju iz kompanije.

"Hals je uklonjen sa seta odmah nakon što je pištolj rekvizit okinuo. Produkcija nije nastavila sa snimanjem sve dok Dejv nije otišao sa mjesta. Tada je podnesena prijava o incidentu", navodi se.

"Po završetku posla taj dan Dejv Hals je službeno dobio otkaz s detaljnim objašnjenjem zašto", navode iz kompanije.

"Kajao se zbog tog incidenta i bilo mu je jasno zbog čega je maknut. Produkcija filma završena je bez njega, a zaposleni su bili novi oružar i pomoćnik redatelja", navodi se.

CNN je došao do člana tonske ekipe koji je učestvovao u incidentu, ali on nije htio dati komentar. Halsa nisu uspjeli dobiti za komentar.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije