Svijet

Pompeo: Biće plaćena ogromna cijena ako su tačni izvještaji o Rusiji

Pompeo: Biće plaćena ogromna cijena ako su tačni izvještaji o Rusiji
Foto: Tanjug/AP | Pompeo: Biće plaćena ogromna cijena ako su tačni izvještaji o Rusiji

VAŠINGTON - Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavijestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cijena" ako se pokaže da su izvještaji obavještajnih službi o tome da je Rusija ucijenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici američke vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"New York Times" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obavještajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspješno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li vjeruje tim izvještajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznijele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije