Svijet

Pompeo stigao u Soči na razgovor sa ruskim liderima

Pompeo stigao u Soči na razgovor sa ruskim liderima
Foto: Tanjug/AP | Pompeo stigao u Soči na razgovor sa ruskim liderima

MOSKVA - Državni sekretar SAD Majk Pompeo stigao je u Soči gdje će danas razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Očekuje sa da će Pompeo tokom sastanka s Putinom pokrenuti niz pitanja koja dijele Rusiju i SAD, ali se očekuje da njihov razgovor donese nešto više od iznošenja suprotnih stavova.

Zvaničnici Stejt departmenta smatraju da je današnji susret i prilika da se razgovor podigne na viši nivo, prenosi Vašington post.

Pompeo je uoči susreta u Sočiju objavio poruku na Tviteru u kojoj je naveo da je odgovornost zvaničnika da "u nacionalnom interesu" obje zemlje "pronađu način da se ide naprijed".

"Moji sastanci u Rusiji naglasiće više važnih tema. O nekim pitanjima možemo da se slažemo, o nekim možemo da se ne slažemo, ali kada je u nacionalnim interesima naših zemalja, naša je odgovornost da pronađemo način da se ide naprijed", tvitovao je Pompeo.

TAS S navodi da je ovo prva posjeta Pompea u funkciji šefa Stejt departmenta i podsjeća da je u intervjuu američkoj televiziji "Si-En-Bi-Si" tokom vikenda kazao da planira da sa Putinom i Lavrovim razgovara o situaciji u Venecueli i da će nastojati da sa sagovornicima nađe zajednički stav po pitanju Sirije i Avganistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije