Svijet

Porast broja novooboljelih u regionu, najteže stanje u Mađarskoj

Porast broja novooboljelih u regionu, najteže stanje u Mađarskoj
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija | Porast broja novooboljelih u regionu, najteže stanje u Mađarskoj

Korona virus ne posustaje u zemljama regiona, pa je i u subotu primjetan skok u broju oboljelih u odnosu na prethodne dane, a najteže stanje je u Mađarskoj gdje je zabilježeno 4.948 infekcija virusom korona i 107 preminulih.

Prema navodima medija, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 520 novih slučajeva, dok je umrlo osam osoba. U ovoj zemlji su zabilježena i dva slučaja zaraze južnoafričkim sojem korona virusa, a otkriven je kod dvije osobe koje su se vratile iz Zanzibara.

U Bosni i Hercegovini je registrovano ukupno 711 novozaraženih, preminulo je 17 osoba, što je porast u odnosu na petak, kada je bilo 469 novih slučajeva.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj, Kovid je potvrđen kod 192 osobe, dok je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno šest smrtnih slučajeva.

Crna Gora ima još 543 inficirane osobe Kovidom, uz šest preminulih.

Slovenija je registrovala 948 novih slučajeva korona virusa, umrlo je 13 osoba.

Kada je riječ o Rumuniji, oboljelo je 3.432 ljudi, a preminulo 54, dok je u Bugarskoj taj broj duplo manji - 1.681 inficiranih, dok je život izgubilo 49 pacijenata.

Sjeverna Makedonija još nije iznijela podatke za danas, ali prema bilansu od petka, korona virus je dobilo 548 osoba, a preminulo je osam, prenio je "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije