Svijet

Poruka lopova objasnila krađu kamioneta (VIDEO)

Poruka lopova objasnila krađu kamioneta (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Poruka lopova objasnila krađu kamioneta (VIDEO)

​Neugodno iznenađenje potreslo je mirni grad Okland na Novom Zelandu kada je vlasnik lokalnog kafića, Varun Čada, doživio neočekivani šok kada je vidio da mu je ukraden njegov kamionet Holden Kolorado.

Ali, iznenađenje je postalo još veće kada se ukradeni kamion, nakon nekoliko dana, pojavio ponovo ispred istog kafića s pismom izvinjena i dodatnim iznenađenjem - igračkama za vlasnikovog sina.

Čada je vlasnik popularnog lokalnog Kafea "Kati Street", a incident se dogodio nakon radnog dana kada je shvatio da je nešto zaboravio u obližnjoj prodavnici. Ostavivši svoj kamionet upaljen ispred kafića, vratio se kako bi pokupio zaboravljenu stvar.

Ali, na njegovo zaprepaštenje, kamioneta više nije bilo na mjestu gdje ga je ostavio. Sigurnosna kamera potvrdila je da je lopov iskoristio taj kratki trenutak i odvezao se.

Četiri dana kasnije, Čada je stigao na posao i doživio novi šok - ukradeni kamion je bio tamo. Ne samo da se vratio na isto mjesto, već je bio u potpuno istom stanju. Na vozačevom prozoru pronašao je pismo izvinjenja od lopova, koje je objasnilo nevjerovatni obrat događaja. "Hej, prijatelju, oprosti, ali posudio sam ti auto, bio sam malo pijan", stajalo je u poruci.

U razgovoru s novinarima "New Zealand Heralda", Čada nije ništa skrivao: "Bilo je tačno gdje sam ga parkirao i prišao sam prozoru, a unutra je bila poruka i niko od nas nije mogao vjerovati."

Izvinjavajući se za incident, lopovi su ostavili ne samo pismo, već i igračke za sina kao gest dobre volje. "Mogli su ukrasti šator i još neke stvari iz teretnog prostora ali sve je tu. Ne opravdavam ono što su učinili, to je u redu, ali mislim, vratili su mi kamionet i napisali da im je žao, pa, ne znam, samo sam oduševljen što sam vozilo kojem danima nije bilo ni traga dobio nazad", rekao je Čada.

Uprkos ovom neočekivanom ishodu, policija još uvijek istražuje događaj i traga za odgovornom stranom. Ovaj događaj služi kao podsjetnik svima da ostavljanje ključeva u vozilu nikada nije mudra odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije